It is not very cold-resistant, and is suitable for the production of eggs and meat.Chantecler is a type of chicken from Canada.At the Abbey of Notre-Dame du Lac in Oka, Quebec Chantecler was invented in the early 20th century,
At the beginning of the 20th century, there were no poultry breeds established in Canada, and Canadian farmers and poultry breeders owned only birds from Europe and the Americas. a Trappist monk and Doctor of Agronomy, during a visit to the Oka Agricultural Institute, a poultry school in his area of residence in collaboration with the Universities de Montreal.This fact was noted by Brother Wilfrid Chatelain,
In 1907, Brother began to work on the problem and to produce a portable chicken that would suit the Canadian climate and production needs.Chantelain initially included Dark Cornishes, White Leghorns, Rhode Island Reds,Working at the Abbey of Notre-Dame du Lac in Oka, White Plymouth Rocks and White Wyandottes, and a unique White Chantecler construction. It was introduced to the American Poultry Association's Standard of Perfection in 1921. In 1918, this version was introduced to the public., and is the only one known to have been made primarily by a member of the monastic order. Chantecler is one of only two breeds of chickens from Canada
Initially, it was intended only for the species to be white in color; White birds are very popular in Western meat production, as they produce a carcass that looks clean.Partridge Cochins, Dark Cornishes, and the Brown Leghorns variety of Brown to produce a chicken adapted to the conditions of the free zone In the 1930s, the Partridge Chantecler was made by crossing Partridge Wyandottes,. This distinction was adopted in the Standard in 1935. There has also been a variety of Buff since the 1950s, but it has never been allowed to show standards.
In 1979, the extinction of Chantecler was announced, which was thought to be the last of a species that died in the Department of Animal and Poultry Department at the University of Saskatchewan. However, despite the disappearance of the type of land in the centers of the commercial and commercial centers, it was kept by a few small farms. In the 21st century, the species continues, but is classified as Critical by the American Livestock Breeds Conservancy.
Chantecler is a large chicken that breeds well and produces good meat. Roosters weigh 9 kg (4.1 kg), and hens weigh 6.5-7.5 lb (2.9-3.4 kg). With sleeping feathers that are strong on the body but have a lot of flexibility, as well as a very small comb comb and warts,The species has yellow skin and beaks, and lay brown eggs. the Chantecler is one of the coolest hardy chickens. They are gentle birds ready to be tamed, but they can get angry when they are confined.
ಇದು ತುಂಬಾ ಶೀತ-ನಿರೋಧಕವಲ್ಲ,
ಮತ್ತು ಮೊಟ್ಟೆಗಳು ಮತ್ತು ಮಾಂಸದ ಉತ್ಪಾದನೆಗೆ
ಸೂಕ್ತವಾಗಿದೆ. ಚಾಂಟೆಕ್ಲರ್ ಕೆನಡಾದ ಒಂದು ವಿಧದ
ಕೋಳಿ. ಓಕಾದಲ್ಲಿರುವ ನೊಟ್ರೆ-ಡೇಮ್ ಡು
ಲಾಕ್ನ ಅಬ್ಬೆಯಲ್ಲಿ, ಕ್ಯೂಬೆಕ್
ಚಾಂಟೆಕ್ಲರ್ ಅನ್ನು 20 ನೇ ಶತಮಾನದ ಆರಂಭದಲ್ಲಿ
ಕಂಡುಹಿಡಿಯಲಾಯಿತು,
20 ನೇ ಶತಮಾನದ ಆರಂಭದಲ್ಲಿ, ಕೆನಡಾದಲ್ಲಿ
ಯಾವುದೇ ಕೋಳಿ ತಳಿಗಳನ್ನು ಸ್ಥಾಪಿಸಲಾಗಿಲ್ಲ,
ಮತ್ತು ಕೆನಡಾದ ರೈತರು ಮತ್ತು
ಕೋಳಿ ತಳಿಗಾರರು ಯುರೋಪ್ ಮತ್ತು ಅಮೆರಿಕದ
ಪಕ್ಷಿಗಳನ್ನು ಮಾತ್ರ ಹೊಂದಿದ್ದರು. ಟ್ರ್ಯಾಪಿಸ್ಟ್
ಸನ್ಯಾಸಿ ಮತ್ತು ಕೃಷಿ ವಿಜ್ಞಾನದ
ಡಾಕ್ಟರ್, ಓಕಾ ಅಗ್ರಿಕಲ್ಚರಲ್ ಇನ್ಸ್ಟಿಟ್ಯೂಟ್ಗೆ ಭೇಟಿ ನೀಡಿದಾಗ,
ಅವರ ವಾಸಸ್ಥಳದಲ್ಲಿರುವ ಕೋಳಿ ಶಾಲೆಯು ಡಿ
ಮಾಂಟ್ರಿಯಲ್ ವಿಶ್ವವಿದ್ಯಾನಿಲಯಗಳ ಸಹಯೋಗದೊಂದಿಗೆ.
1907 ರಲ್ಲಿ,
ಸಹೋದರನು ಸಮಸ್ಯೆಯ ಮೇಲೆ ಕೆಲಸ
ಮಾಡಲು ಮತ್ತು ಕೆನಡಾದ ಹವಾಮಾನ
ಮತ್ತು ಉತ್ಪಾದನೆಯ ಅಗತ್ಯಗಳಿಗೆ ಸರಿಹೊಂದುವಂತಹ ಪೋರ್ಟಬಲ್ ಕೋಳಿಯನ್ನು ಉತ್ಪಾದಿಸಲು ಆರಂಭಿಸಿದನು. ಓಕಾ, ವೈಟ್ ಪ್ಲೈಮೌತ್
ರಾಕ್ಸ್ ಮತ್ತು ವೈಟ್ ವ್ಯಾಂಡೊಟ್ಸ್,
ಮತ್ತು ಅನನ್ಯ ವೈಟ್ ಚಾಂಟೆಕ್ಲರ್
ನಿರ್ಮಾಣ. ಇದನ್ನು 1921 ರಲ್ಲಿ ಅಮೇರಿಕನ್ ಪೌಲ್ಟ್ರಿ
ಅಸೋಸಿಯೇಷನ್ನ ಸ್ಟ್ಯಾಂಡರ್ಡ್ ಆಫ್
ಪರ್ಫೆಕ್ಷನ್ಗೆ ಪರಿಚಯಿಸಲಾಯಿತು. 1918 ರಲ್ಲಿ,
ಈ ಆವೃತ್ತಿಯನ್ನು ಸಾರ್ವಜನಿಕರಿಗೆ
ಪರಿಚಯಿಸಲಾಯಿತು. ಮತ್ತು ಇದನ್ನು ಮಾತ್ರ
ಮಠದ ಸದಸ್ಯರಿಂದ ಪ್ರಾಥಮಿಕವಾಗಿ ಮಾಡಲಾಯಿತು. ಕೆನಡಾದ ಎರಡು ಕೋಳಿಗಳಲ್ಲಿ
ಚಾಂಟೆಕ್ಲರ್ ಒಂದು ಆರಂಭದಲ್ಲಿ, ಇದು ಜಾತಿಗಳನ್ನು ಬಿಳಿ
ಬಣ್ಣದಲ್ಲಿಡಲು ಮಾತ್ರ ಉದ್ದೇಶಿಸಲಾಗಿತ್ತು; ಪಾಶ್ಚಾತ್ಯ
ಮಾಂಸ ಉತ್ಪಾದನೆಯಲ್ಲಿ ಬಿಳಿ ಹಕ್ಕಿಗಳು ಬಹಳ
ಜನಪ್ರಿಯವಾಗಿವೆ, ಏಕೆಂದರೆ ಅವುಗಳು ಸ್ವಚ್ಛವಾಗಿ
ಕಾಣುವ ಮೃತದೇಹವನ್ನು ಉತ್ಪಾದಿಸುತ್ತವೆ. ಪ್ಯಾಟ್ರಿಡ್ಜ್ ಕೊಚಿನ್ಸ್, ಡಾರ್ಕ್ ಕಾರ್ನಿಷ್ಗಳು,
ಮತ್ತು ಬ್ರೌನ್ ಲೆಘಾರ್ನ್ಸ್ ವೈವಿಧ್ಯಮಯ
ಬ್ರೌನ್ 1930 ರ ದಶಕದಲ್ಲಿ ಫ್ರೀ
ಜೋನ್ ಪರಿಸ್ಥಿತಿಗಳಿಗೆ ಹೊಂದಿಕೊಂಡ ಕೋಳಿ ಉತ್ಪಾದಿಸಲು ಚಾನ್ಟೆಕ್ಲರ್
ಅನ್ನು ಪಾರ್ಟ್ರಿಡ್ಜ್ ವ್ಯಾಂಡೊಟ್ಟೆಸ್ ಅನ್ನು ದಾಟಿ ತಯಾರಿಸಲಾಯಿತು.
ಈ ವ್ಯತ್ಯಾಸವನ್ನು 1935 ರಲ್ಲಿ
ಸ್ಟ್ಯಾಂಡರ್ಡ್ ನಲ್ಲಿ ಅಳವಡಿಸಿಕೊಳ್ಳಲಾಯಿತು. 1950 ರ ದಶಕದಿಂದಲೂ
ವೈವಿಧ್ಯಮಯ ಬಫ್ ಇದೆ, ಆದರೆ
ಇದು ಮಾನದಂಡಗಳನ್ನು ತೋರಿಸಲು ಎಂದಿಗೂ ಅನುಮತಿಸಲಾಗಿಲ್ಲ.
1979 ರಲ್ಲಿ,
ಚಾಂಟೆಕ್ಲೆರ್ನ ಅಳಿವು ಪ್ರಕಟವಾಯಿತು, ಇದು
ಸಸ್ಕಾಚೆವಾನ್ ವಿಶ್ವವಿದ್ಯಾಲಯದ ಪ್ರಾಣಿ ಮತ್ತು ಕೋಳಿ
ಇಲಾಖೆಯಲ್ಲಿ ಮರಣ ಹೊಂದಿದ ಜಾತಿಗಳಲ್ಲಿ
ಕೊನೆಯದು ಎಂದು ಭಾವಿಸಲಾಗಿದೆ. ಆದಾಗ್ಯೂ,
ವಾಣಿಜ್ಯ ಮತ್ತು ವಾಣಿಜ್ಯ ಕೇಂದ್ರಗಳ
ಕೇಂದ್ರಗಳಲ್ಲಿನ ರೀತಿಯ ಭೂಮಿ ಕಣ್ಮರೆಯಾಗಿದ್ದರೂ
ಸಹ, ಅದನ್ನು ಕೆಲವು ಸಣ್ಣ
ತೋಟಗಳಿಂದ ಇರಿಸಲಾಗಿತ್ತು. 21 ನೇ ಶತಮಾನದಲ್ಲಿ, ಈ
ಜಾತಿಯು ಮುಂದುವರಿಯುತ್ತದೆ, ಆದರೆ ಇದನ್ನು ಅಮೆರಿಕನ್
ಜಾನುವಾರು ತಳಿಗಳ ಸಂರಕ್ಷಣಾ ಸಂಸ್ಥೆಯು
ಕ್ರಿಟಿಕಲ್ ಎಂದು ವರ್ಗೀಕರಿಸಿದೆ.
ಚಾಂಟೆಕ್ಲರ್ ಒಂದು ದೊಡ್ಡ ಕೋಳಿಯಾಗಿದ್ದು ಅದು ಚೆನ್ನಾಗಿ ಸಂತಾನೋತ್ಪತ್ತಿ ಮಾಡುತ್ತದೆ ಮತ್ತು ಉತ್ತಮ ಮಾಂಸವನ್ನು ಉತ್ಪಾದಿಸುತ್ತದೆ. ರೂಸ್ಟರ್ಗಳ ತೂಕ 9 ಕೆಜಿ (4.1 ಕೆಜಿ), ಮತ್ತು ಕೋಳಿಗಳ ತೂಕ 6.5-7.5 ಪೌಂಡ್ (2.9-3.4 ಕೆಜಿ). ದೇಹದ ಮೇಲೆ ಬಲಿಷ್ಠವಾದ ಆದರೆ ಸಾಕಷ್ಟು ನಮ್ಯತೆಯನ್ನು ಹೊಂದಿರುವ ಮಲಗುವ ಗರಿಗಳು, ಜೊತೆಗೆ ಬಹಳ ಸಣ್ಣ ಬಾಚಣಿಗೆ ಬಾಚಣಿಗೆ ಮತ್ತು ನರಹುಲಿಗಳು, ಈ ಜಾತಿಯು ಹಳದಿ ಚರ್ಮ ಮತ್ತು ಕೊಕ್ಕುಗಳನ್ನು ಹೊಂದಿರುತ್ತದೆ ಮತ್ತು ಕಂದು ಮೊಟ್ಟೆಗಳನ್ನು ಇಡುತ್ತದೆ. ಚಾಂಟೆಕ್ಲರ್ ತಂಪಾದ ಹಾರ್ಡಿ ಕೋಳಿಗಳಲ್ಲಿ ಒಂದಾಗಿದೆ. ಅವರು ಪಳಗಿಸಲು ಸಿದ್ಧವಾಗಿರುವ ಸೌಮ್ಯ ಪಕ್ಷಿಗಳು, ಆದರೆ ಅವು ಸೀಮಿತವಾದಾಗ ಕೋಪಗೊಳ್ಳಬಹುದು.
0 Comments