Bronze is a kind of home Turkey. The name refers to its feathers, which carry a bronze-like sheen. but declined in popularity since the mid-20th century.Bronze was the most popular turkey in all of American history, Later in its history, the species was divided into two distinct species: Broad Breasted Bronze and Standard Bronze.Together, the Standard and Broad Breasted varieties are simply called Bronze turkey. There is a great deal of confusion about the difference between Standard and Broad Breasted Bronzes, or whether there is a difference at all.
History
Turkey bronze is a product of crossing domestic turkeys from England, and wild turkey. and a tamer than wild boar. Although the Bronze turkey variety was developed in the 18th century,This combination produced a bird that was larger and more powerful than European turkeys, the real name was not used until the 1830s, when the difficulties found in the American state of Rhode Island were called Point Judith Bronze. The word was later spread to be used to refer to the whole generation, and the process was simply simplified as "Bronze". In the British Isles, Bronze was merged with Cambridge, and was renamed Cambridge Bronze, but once again the name was simplified simply "Bronze".
Later, starting in the late 19th and early 20th centuries,Bronze was first introduced to the American Poultry Association's Standard of Perfection in 1874.Broad Breasted Bronze, in order to distinguish themselves from the original bird species that were raised in the Standard of Perfection of the breed, and so named Standard (or Unimproved) Bronze. some Bronze turkeys were selected in a larger size. These large birds are known as
Despite the difference in size, Standard Bronze feathers tend to be lighter and shiny than those of Broad Breasted. Both are brown with bronze and blue shades, and the overall feathers are very similar to those of wild turkey.
Because of their size, they have lost the ability to marry naturally, and the current Broad Breasted Bronzes are completely preserved by artificial insemination. After retaining natural reproductive capacity (among other features), Standard Bronze is considered a variety of turkey gems.Broad Breasted Bronze continued to dominate the turkey commercial industry for two decades The rating is listed as "Important", but the exact number of Broad Breasted is not yet clear.until Broad Breasted White became the type of choice.after its development,
Standard Bronzes are also included in Slow Food USA's Ark of Taste, a catalog of endangered heritage foods.Today, both Standard and Broad Breasted Bronze turkeys are listed on ALBC's most important conservation list.
ಕಂಚು ಒಂದು ರೀತಿಯ ಮನೆಯ
ಟರ್ಕಿ. ಈ ಹೆಸರು ಅದರ
ಗರಿಗಳನ್ನು ಸೂಚಿಸುತ್ತದೆ, ಇದು ಕಂಚಿನಂತಹ ಹೊಳಪನ್ನು
ಹೊಂದಿರುತ್ತದೆ. ಆದರೆ 20 ನೇ ಶತಮಾನದ
ಮಧ್ಯಭಾಗದಿಂದ ಜನಪ್ರಿಯತೆ ಕುಸಿಯಿತು. ಕಂಚು ಅಮೆರಿಕಾದ ಇತಿಹಾಸದಲ್ಲಿ
ಅತ್ಯಂತ ಜನಪ್ರಿಯ ಟರ್ಕಿಯಾಗಿತ್ತು, ನಂತರ
ಅದರ ಇತಿಹಾಸದಲ್ಲಿ, ಜಾತಿಗಳನ್ನು ಎರಡು ವಿಭಿನ್ನ ಜಾತಿಗಳಾಗಿ
ವಿಂಗಡಿಸಲಾಗಿದೆ: ಬ್ರಾಡ್ ಎದೆಯ ಕಂಚು
ಮತ್ತು ಪ್ರಮಾಣಿತ ಕಂಚು. ಒಟ್ಟಾಗಿ, ಪ್ರಮಾಣಿತ
ಮತ್ತು ಬ್ರಾಡ್ ಎದೆಯ ತಳಿಗಳನ್ನು
ಸರಳವಾಗಿ ಕಂಚಿನ ಟರ್ಕಿ ಎಂದು
ಕರೆಯಲಾಗುತ್ತದೆ. ಸ್ಟ್ಯಾಂಡರ್ಡ್ ಮತ್ತು ಬ್ರಾಡ್ ಬ್ರೆಸ್ಟ್ಡ್
ಕಂಚಿನ ನಡುವಿನ ವ್ಯತ್ಯಾಸದ ಬಗ್ಗೆ
ಹೆಚ್ಚಿನ ವ್ಯತ್ಯಾಸವಿದೆ, ಅಥವಾ ಯಾವುದೇ ವ್ಯತ್ಯಾಸವಿದೆಯೇ.
ಇತಿಹಾಸ
ಟರ್ಕಿ ಕಂಚು ಇಂಗ್ಲೆಂಡ್ ಮತ್ತು ಕಾಡು ಟರ್ಕಿಯಿಂದ ದೇಶೀಯ ಕೋಳಿಗಳನ್ನು ದಾಟುವ ಉತ್ಪನ್ನವಾಗಿದೆ. ಮತ್ತು ಕಾಡುಹಂದಿಗಿಂತ ಪಳಗಿಸುವವನು. 18 ನೇ ಶತಮಾನದಲ್ಲಿ ಕಂಚಿನ ಟರ್ಕಿ ವಿಧವನ್ನು ಅಭಿವೃದ್ಧಿಪಡಿಸಲಾಗಿದ್ದರೂ, ಈ ಸಂಯೋಜನೆಯು ಯುರೋಪಿಯನ್ ಟರ್ಕಿಗಳಿಗಿಂತ ದೊಡ್ಡದಾದ ಮತ್ತು ಹೆಚ್ಚು ಶಕ್ತಿಯುತವಾದ ಹಕ್ಕಿಯನ್ನು ಉತ್ಪಾದಿಸಿತು, 1830 ರವರೆಗೆ ಅಮೆರಿಕಾದ ರಾಜ್ಯವಾದ ರೋಡ್ ಐಲ್ಯಾಂಡ್ನಲ್ಲಿ ಕಂಡುಬಂದ ತೊಂದರೆಗಳನ್ನು ಕರೆಯುವವರೆಗೂ ನಿಜವಾದ ಹೆಸರನ್ನು ಬಳಸಲಾಗಲಿಲ್ಲ. ಪಾಯಿಂಟ್ ಜುಡಿತ್ ಕಂಚು. ಈ ಪದವನ್ನು ನಂತರ ಇಡೀ ಪೀಳಿಗೆಯನ್ನು ಉಲ್ಲೇಖಿಸಲು ಬಳಸಲಾಯಿತು ಮತ್ತು ಈ ಪ್ರಕ್ರಿಯೆಯನ್ನು ಸರಳವಾಗಿ "ಕಂಚು" ಎಂದು ಸರಳೀಕರಿಸಲಾಯಿತು. ಬ್ರಿಟಿಷ್ ದ್ವೀಪಗಳಲ್ಲಿ, ಕಂಚನ್ನು ಕೇಂಬ್ರಿಡ್ಜ್ನೊಂದಿಗೆ ವಿಲೀನಗೊಳಿಸಲಾಯಿತು, ಮತ್ತು ಅದನ್ನು ಕೇಂಬ್ರಿಡ್ಜ್ ಕಂಚು ಎಂದು ಮರುನಾಮಕರಣ ಮಾಡಲಾಯಿತು, ಆದರೆ ಮತ್ತೊಮ್ಮೆ ಹೆಸರನ್ನು ಸರಳವಾಗಿ "ಕಂಚು" ಎಂದು ಸರಳೀಕರಿಸಲಾಯಿತು.
ನಂತರ,
19 ನೇ ಶತಮಾನದ ಅಂತ್ಯದಲ್ಲಿ ಮತ್ತು
20 ನೇ ಶತಮಾನದ ಆರಂಭದಲ್ಲಿ, ಕಂಚನ್ನು
ಮೊದಲು 1874 ರಲ್ಲಿ ಅಮೆರಿಕನ್ ಪೌಲ್ಟ್ರಿ
ಅಸೋಸಿಯೇಷನ್ನ ಸ್ಟ್ಯಾಂಡರ್ಡ್ ಆಫ್
ಪರ್ಫೆಕ್ಷನ್ಗೆ ಪರಿಚಯಿಸಲಾಯಿತು. ತಳಿ,
ಮತ್ತು ಆದ್ದರಿಂದ ಸ್ಟ್ಯಾಂಡರ್ಡ್ (ಅಥವಾ ಸುಧಾರಿಸದ) ಕಂಚು
ಎಂದು ಹೆಸರಿಸಲಾಗಿದೆ. ಕೆಲವು ಕಂಚಿನ ಕೋಳಿಗಳನ್ನು
ದೊಡ್ಡ ಗಾತ್ರದಲ್ಲಿ ಆಯ್ಕೆ ಮಾಡಲಾಗಿದೆ. ಈ
ದೊಡ್ಡ ಪಕ್ಷಿಗಳನ್ನು ಕರೆಯಲಾಗುತ್ತದೆ
ಗಾತ್ರದಲ್ಲಿನ
ವ್ಯತ್ಯಾಸದ ಹೊರತಾಗಿಯೂ, ಸ್ಟ್ರಾಂಡರ್ಡ್ ಕಂಚಿನ ಗರಿಗಳು ಬ್ರಾಡ್
ಬ್ರೆಸ್ಟ್ ಗಿಂತ ಹಗುರವಾಗಿ ಮತ್ತು
ಹೊಳೆಯುವಂತಿರುತ್ತವೆ. ಎರಡೂ ಕಂದು ಮತ್ತು
ನೀಲಿ ಛಾಯೆಗಳೊಂದಿಗೆ ಕಂದು, ಮತ್ತು ಒಟ್ಟಾರೆ
ಗರಿಗಳು ಕಾಡು ಟರ್ಕಿಯಂತೆಯೇ ಇರುತ್ತವೆ.
ಅವುಗಳ ಗಾತ್ರದಿಂದಾಗಿ, ಅವರು ನೈಸರ್ಗಿಕವಾಗಿ ಮದುವೆಯಾಗುವ
ಸಾಮರ್ಥ್ಯವನ್ನು ಕಳೆದುಕೊಂಡಿದ್ದಾರೆ ಮತ್ತು ಪ್ರಸ್ತುತ ಬ್ರಾಡ್
ಎದೆಯ ಕಂಚುಗಳನ್ನು ಕೃತಕ ಗರ್ಭಧಾರಣೆ ಮೂಲಕ
ಸಂಪೂರ್ಣವಾಗಿ ಸಂರಕ್ಷಿಸಲಾಗಿದೆ. ನೈಸರ್ಗಿಕ ಸಂತಾನೋತ್ಪತ್ತಿ ಸಾಮರ್ಥ್ಯವನ್ನು ಉಳಿಸಿಕೊಂಡ ನಂತರ (ಇತರ ವೈಶಿಷ್ಟ್ಯಗಳ
ಜೊತೆಗೆ), ಸ್ಟ್ಯಾಂಡರ್ಡ್ ಕಂಚನ್ನು ವಿವಿಧ ಟರ್ಕಿ
ರತ್ನಗಳೆಂದು ಪರಿಗಣಿಸಲಾಗಿದೆ. ಬ್ರಾಡ್ ಎದೆಯ ಕಂಚು
ಎರಡು ದಶಕಗಳಿಂದ ಟರ್ಕಿ ವಾಣಿಜ್ಯ ಉದ್ಯಮದಲ್ಲಿ
ಪ್ರಾಬಲ್ಯ ಸಾಧಿಸಿದೆ ಇನ್ನೂ ಸ್ಪಷ್ಟವಾಗಿಲ್ಲ. ಬ್ರಾಡ್
ಎದೆಯ ಬಿಳಿ ಬಣ್ಣದ ಆಯ್ಕೆಯಾಗುವವರೆಗೂ.
ಸ್ಟ್ಯಾಂಡರ್ಡ್ ಬ್ರಾಂಜಸ್ ಅನ್ನು ಸ್ಲೋ ಫುಡ್ ಯುಎಸ್ಎ ಆರ್ಕ್ ಆಫ್ ಟೇಸ್ಟ್ ನಲ್ಲಿ ಸೇರಿಸಲಾಗಿದೆ, ಇದು ಅಳಿವಿನಂಚಿನಲ್ಲಿರುವ ಪಾರಂಪರಿಕ ಆಹಾರಗಳ ಪಟ್ಟಿ.
0 Comments