Header Ads Widget

Bresse Gauloise History and Useses



The Rhone Alpes, Bourgogne and Franche-Comte regions, in eastern France.  given the name Gauloise the genus includes both.  in Four colors are known as the Bresse Gauloise, three of which are connected in the interior of Bresse: Bresse de Bourg with a gray pencil and silver Bresse de Bény white; Bresse de Louhans is a black and blue variety recently created.It comes from the historic region and former province of Bresse,White Bresse de Bény poultry and chemicals grown in the Bresse area are entitled Organic Control Status and are marketed as poulet de Bresse; they are considered a premium product and order higher prices than other chickens Due to legal restrictions on the use of the term, only white hens raised in the area can be called Bresse without it,The first records of Bresse's chickens reportedly appear on November 12, 1591, when the inhabitants of Bourg brought 12 birds to Jochaim, The name Bresse, used for poultry products and dinde de Bresse,  must have described the Bresse chicken as the queen of the chicken, the royal chicken. Like La Fleche, which was raised and fattened in the same way, the Bresse chicken was on the market. However,Marquis de Treffort. 1755-1826, born in Belley in Ain, by about 1900 the species was almost extinct. A new birth rate was created in 1904.  received legal protection on December 22, 1936, this was an appellation the orginic control (AOC) in 1957. Local Turkey buresse Gauloise is a French breed of domestic chicken. 

A fine layer of large white eggs, of the black Louhans variety, can weigh up to 70 g. Hens usually do not stay.Although Bresse Gauloise is best known for its meat type

ರೋನ್ ಆಲ್ಪ್ಸ್, ಬೌರ್ಗೊನ್ ಮತ್ತು ಫ್ರಾಂಚೆ-ಕಾಮ್ಟೆ ಪ್ರದೇಶಗಳು, ಪೂರ್ವ ಫ್ರಾನ್ಸ್ನಲ್ಲಿವೆ. ಗೌಲೋಯಿಸ್ ಎಂಬ ಹೆಸರನ್ನು ನೀಡಿದರೆ ಕುಲವು ಎರಡನ್ನೂ ಒಳಗೊಂಡಿದೆ. ನಾಲ್ಕು ಬಣ್ಣಗಳಲ್ಲಿ ಬ್ರೆಸ್ಸೆ ಗೌಲೋಯಿಸ್ ಎಂದು ಕರೆಯುತ್ತಾರೆ, ಅವುಗಳಲ್ಲಿ ಮೂರು ಬ್ರೆಸ್ಸೆ ಒಳಭಾಗದಲ್ಲಿ ಸಂಪರ್ಕ ಹೊಂದಿವೆ: ಬೂದು ಪೆನ್ಸಿಲ್ ಮತ್ತು ಬೆಳ್ಳಿಯ ಬ್ರೆಸ್ಸೆ ಡಿ ಬೆನಿ ವೈಟ್ನೊಂದಿಗೆ ಬ್ರೆಸ್ಸೆ ಡಿ ಬೌರ್ಗ್; ಬ್ರೆಸ್ಸೆ ಡಿ ಲೌಹಾನ್ಸ್ ಇತ್ತೀಚೆಗೆ ರಚಿಸಿದ ಕಪ್ಪು ಮತ್ತು ನೀಲಿ ವಿಧವಾಗಿದೆ. ಇದು ಐತಿಹಾಸಿಕ ಪ್ರದೇಶ ಮತ್ತು ಹಿಂದಿನ ಪ್ರಾಂತ್ಯದ ಬ್ರೆಸ್ಸೆ, ವೈಟ್ ಬ್ರೆಸ್ಸೆ ಡಿ ಬ್ಯಾನಿ ಕೋಳಿ ಮತ್ತು ಬ್ರೆಸೆ ಪ್ರದೇಶದಲ್ಲಿ ಬೆಳೆದ ರಾಸಾಯನಿಕಗಳು ಸಾವಯವ ನಿಯಂತ್ರಣ ಸ್ಥಿತಿ ಮತ್ತು ಪೌಲೆಟ್ ಡಿ ಬ್ರೆಸ್ಸೆ ಎಂದು ಮಾರಾಟ ಮಾಡುತ್ತವೆ; ಅವುಗಳನ್ನು ಪ್ರೀಮಿಯಂ ಉತ್ಪನ್ನವೆಂದು ಪರಿಗಣಿಸಲಾಗುತ್ತದೆ ಮತ್ತು ಇತರ ಕೋಳಿಗಳಿಗಿಂತ ಹೆಚ್ಚಿನ ಬೆಲೆಗಳನ್ನು ಆದೇಶಿಸಲಾಗುತ್ತದೆ, ಪದದ ಬಳಕೆಯಲ್ಲಿನ ಕಾನೂನು ನಿರ್ಬಂಧಗಳಿಂದಾಗಿ, ಪ್ರದೇಶದಲ್ಲಿ ಬೆಳೆದ ಬಿಳಿ ಕೋಳಿಗಳನ್ನು ಮಾತ್ರ ಬ್ರೆಸ್ಸೆ ಎಂದು ಕರೆಯಬಹುದು, ಬ್ರೆಸ್ಸೆ ಕೋಳಿಗಳ ಮೊದಲ ದಾಖಲೆಗಳು ನವೆಂಬರ್ 12 ರಂದು ಕಾಣಿಸಿಕೊಳ್ಳುತ್ತವೆ, 1591, ಬೌರ್ಗ್ ನಿವಾಸಿಗಳು 12 ಪಕ್ಷಿಗಳನ್ನು ಜೊಚೈಮ್ಗೆ ಕರೆತಂದಾಗ, ಕೋಳಿ ಉತ್ಪನ್ನಗಳಿಗೆ ಮತ್ತು ದಿಂಡೆ ಡಿ ಬ್ರೆಸ್ಸೆಗಾಗಿ ಬಳಸಿದ ಹೆಸರು ಬ್ರೆಸ್ಸೆ, ಬ್ರೆಸ್ಸೆ ಕೋಳಿಯನ್ನು ಕೋಳಿಯ ರಾಣಿ, ರಾಯಲ್ ಕೋಳಿ ಎಂದು ವಿವರಿಸಿರಬೇಕು. ಅದೇ ರೀತಿಯಲ್ಲಿ ಬೆಳೆದ ಮತ್ತು ಕೊಬ್ಬಿದ ಲಾ ಫ್ಲೆಚೆಯಂತೆ, ಬ್ರೆಸ್ಸೆ ಚಿಕನ್ ಮಾರುಕಟ್ಟೆಯಲ್ಲಿದೆ. ಆದಾಗ್ಯೂ, ಮಾರ್ಕ್ವಿಸ್ ಡಿ ಟ್ರೆಫೋರ್ಟ್. 1755-1826, ಐನ್ ನಲ್ಲಿ ಬೆಲ್ಲಿಯಲ್ಲಿ ಜನಿಸಿದರು, ಸುಮಾರು 1900 ಹೊತ್ತಿಗೆ ಪ್ರಭೇದಗಳು ಬಹುತೇಕ ಅಳಿದುಹೋಗಿವೆ. 1904 ರಲ್ಲಿ ಹೊಸ ಜನನ ದರವನ್ನು ರಚಿಸಲಾಯಿತು. ಡಿಸೆಂಬರ್ 22, 1936 ರಂದು ಕಾನೂನು ರಕ್ಷಣೆ ಪಡೆಯಲಾಯಿತು, ಇದು 1957 ರಲ್ಲಿ ಆರ್ಜಿನಿಕ್ ಕಂಟ್ರೋಲ್ (AOC) ಎಂದು ಕರೆಯಲಾಯಿತು. ಸ್ಥಳೀಯ ಟರ್ಕಿ ಬುರೆಸ್ಸೆ ಗೌಲೊಯ್ಸ್ ಒಂದು ಫ್ರೆಂಚ್ ತಳಿಯ ದೇಶೀಯ ಕೋಳಿ.



ಕಪ್ಪು ಲೌಹಾನ್ಸ್ ವಿಧದ ದೊಡ್ಡ ಬಿಳಿ ಮೊಟ್ಟೆಗಳ ಉತ್ತಮ ಪದರವು 70 ಗ್ರಾಂ ವರೆಗೆ ತೂಗುತ್ತದೆ. ಕೋಳಿಗಳು ಸಾಮಾನ್ಯವಾಗಿ ಉಳಿಯುವುದಿಲ್ಲ. ಬ್ರೆಸ್ಸೆ ಗೌಲೋಯಿಸ್ ಮಾಂಸದ ಪ್ರಕಾರಕ್ಕೆ ಹೆಸರುವಾಸಿಯಾಗಿದ್ದರೂ

Post a Comment

0 Comments